• blad nr 10
  • 26-5-2012
  • auteur M. Kats 
  • Redactioneel

 

Boor-voorzitter stapt op

Wim Blok, de bestuursvoorzitter van het in opspraak geraakte Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (Boor), stapt op. Hij kiest hiervoor omdat hij niet volmondig het vertrouwen krijgt van het Rotterdamse college van b&w. Dat zegt de tijdelijke Boor-bewindvoeder Hans van der Vlist.

“Het vertrouwen van de gemeente in de voorzitter is het afgelopen jaar flink geminderd door alle gebeurtenissen. De vraag die Wim Blok en ik daarom hebben besproken, is: kun je nog goed functioneren”, zegt Van der Vlist, sinds een maand betrokken bij Boor als bewindvoerder.
Blok werd het afgelopen jaar mikpunt van allerlei discussies rondom financieel wanbeheer. “Hij heeft er uiteindelijk in goed overleg voor gekozen dat het beter is om te vertrekken, voor Boor en voor hemzelf.”
Met Blok is een vertrekregeling afgesproken die conform de cao voor bestuurders in het voortgezet onderwijs is. Dat betekent dat hij ongeveer een jaarsalaris meekrijgt. Blok vertrekt per 1 oktober, zodat het schooljaar goed kan worden afgesloten. Volgens Van der Vlist zal vanaf nu versneld de discussie worden gevoerd over hoe het toekomstige college van bestuur eruit moet komen te zien. Hij spreekt over mogelijk een zwaarder college met een andere taakverdeling, bijvoorbeeld met de toevoeging van een financiële portefeuille.
Stichting Boor kwam in opspraak door grootschalige bouwfraude. Sinds april 2011 wordt deze onderzocht. Naar aanleiding van een ander onderzoek over de verzelfstandiging van de stichting, trad in april 2012, onder druk van wethouder Jantine Kriens, het algemeen bestuur van Boor af. (Marjolein Kats)

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.