• blad nr 15
  • 1-10-2011
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

Homoseksualiteit en islam

Donderdagmiddag 3 november organiseren AOb-rayon Oost en AOb Roze een onderwijscafé. De bijeenkomst begint om 16.00 uur in het COC-gebouw, St. Catharinaplaats 10, Arnhem. Het programma duurt tot 17.30 uur, waarna er gelegenheid is voor napraten. Rayon Oost en AOb Roze nodigen alle AOb-leden uit de regio Oost van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen.
Als je als leerling of leraar ‘uit de kast komt’, is dat vrijwel altijd een moeilijke stap. Je maakt jezelf kwetsbaar door open te zijn over iets dat heel belangrijk voor je is: je seksuele identiteit. Maar hoe is dat als je op een school zit met veel leerlingen met een islamitische achtergrond? Ben je dan extra kwetsbaar of juist niet? Hoe pak je dat aan en wat kan een school doen? Is de islam homofoob of zijn veel Nederlanders juist islamofoob als ze dat denken? Is voorlichting over homoseksualiteit op een ‘zwarte school’ zinvol of is het verstandiger om dit juist niet te doen?
Op de bijeenkomst zal Muaffac Gulcay over dit thema een inleiding houden. Gulcay is als intercultureel adviseur werkzaam in het voortgezet onderwijs en geeft trainingen aan politieagenten.
De toegang is vrij, opgeven is niet nodig. Meer informatie via aobroze@aob.nl

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.