• blad nr 15
  • 1-10-2011
  • auteur L. Douma 
  • Achter de schermen

 

Hoofd facilitaire zaken

Manusje-van-alles

Naam
Carlo van den Bosch (52).

Beroep
Hoofd facilitaire zaken bij praktijkschool de Wissel in Goes.

Achtergrond
Heeft ruim 22 jaar de faciliteiten van koffieautomaten verzorgd. In die baan had Carlo 46 mensen onder zich. Toen bedrijven gingen bezuinigingen op hun koffieautomaten, wilde Carlo wel ander werk en kon hij aan de slag bij de Wissel. Dat doet hij nu 3,5 jaar.

Taken
Gaat over de absentenadministratie, maar ook over het beheer van het gebouw. Carlo heeft ook een EHBO-, BHV- en Basisveiligheidsdiploma. Wanneer er iets misgaat op school, lost Carlo het op.

Staat bekend
“Als manusje-van-alles. Wanneer iemand zijn kluissleutel vergeten is, heb ik de loper. Als er een praktijkles is, zorg ik dat iedereen veiligheidsschoenen draagt. Als er eens iets misgaat met een zaagmachine of beitel, kijk ik of we naar het ziekenhuis moeten.”

Zijn baan
“Wij hebben een fietsleaseplan voor juffen en scholieren. Ik regel dat leerlingen het onderhoud van die fietsen op zich nemen. Eigenlijk verschilt dit werk niet zo veel van het werk dat ik voorheen deed. Of je nu voor 46 volwassenen werk moet inplannen, of 149 leerlingen tussen de twaalf en achttien moet faciliteren: veel verschil maakt het niet.”

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.