• blad nr 10
  • 28-5-2011
  • auteur . Overige 
  • Achter de schermen

 

Systeembeheerder

Vraagbaak

Naam
Jan Bart van Heesch (47)

Beroep
Systeembeheerder Cambreur College in Dongen

Achtergrond
Ging na de mts het leger in. Volgde daar zijn eerste computercursus. Bij de hobbyclub in Eindhoven bouwde hij zelf een computer. Na het leger werkte hij in automatisering en systeembeheer. Uiteindelijk in het onderwijs.

Taken
Alles wat maar een raakvlak met computers heeft is Jan Barts pakkie-an. Het Cambreur College heeft 250 tot 300 computers, inclusief laptops. Wanneer leerlingen of docenten tegen problemen aanlopen helpt hij.

Staat bekend
“Als vraagbaak. Ik beheer ook de meeste thuiscomputers van collega’s. Ze kennen mij, ik ben nooit getrouwd geweest, een vrijgezel in hart en nieren, dus het tarief voor mijn hulp is een maaltijd. Ik eet denk ik wel drie keer per week bij collega’s.”

Zijn baan
“Ik kom naar school om te doen wat ik leuk vind en word er nog voor betaald ook. Je hoort mij dus niet klagen. Wanneer leerlingen tegen een probleem aanlopen, en ik tijd heb, laat ik ze zien hoe je het probleem oplost, de leerling maakt aantekeningen. Dan gaan we weer terug naar de startsituatie en moet de leerling het probleem oplossen aan de hand van de eigen aantekeningen. Door deze aanpak schrijven ze een eigen handleiding. Ik ben natuurlijk geen docent, maar ben wel altijd daar waar nodig.”

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.