• blad nr 10
  • 28-5-2011
  • auteur . Overige 
  • Achter de schermen

 

Roostermaker

Humorist

Naam
Ton Tummers (51)

Beroep
Roostermaker bij College de Heemlanden in Houten.

Achtergrond
Was voorheen medewerker p&o. Toen zijn functie door fusies wegviel, kon Ton applicatiemedewerker of roostermaker worden. Roostermaker werd het.

Taken
Maakt vier keer per jaar het perioderooster. Vult de lessentabel in. Houdt de statistieken over de onderwijstijd voor het management bij. Denkt mee over vervanging. Wanneer een klas de verplichte onderwijstijd niet dreigt te halen, krijgt die klas voorrang bij vervanging. De onderwijstijd is tot op heden altijd gehaald.

Staat bekend
“Als humorist. Elk jaar ben ik de medebedenker van de 1 april-grap. Dit jaar kregen alle collega’s een brief van Albert Heijn dat ze op vrijdag een speciale bonuskaart konden ophalen. De AH zat in het complot. Eenmaal daar aangekomen kregen ze een brief dat ze gefopt waren. Ik sta ook bekend als het gezicht van de AOb binnen de school, ik zit in het oop-bestuur. Heb je een vraag over arbeidsvoorwaarden? Kom naar mij. Die kennis is ook handig voor mijn MR-werk.”

Zijn baan
“Aan het begin van het jaar moest ik een praatje maken over de roosters. Ik begon mijn verhaal met het nummer You can’t always get what you want van de Stones. Want zo is het: ik zal altijd mijn best doen, maar ik kan nooit iedereen tevreden stellen. Gelukkig weet iedereen dat. Ik word gewaardeerd door collega’s en leerlingen.”

{kadertje}
Rectificatie
Per abuis is in de vorige aflevering van ‘Achter de schermen’ de foto van Ton Tummers geplaatst met tekst over Jan Bart van Heesch. In dit nummer beide heren, nu met de juiste teksten en foto’s.

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.