• blad nr 10
  • 28-5-2011
  • auteur A. Kersten 
  • Redactioneel

 

Protest tegen cao-resultaat

Protest tegen het cao-resultaat voor het voortgezet onderwijs. Leraren in Actie (Lia) maakte de afgelopen weken duidelijk dat het akkoord wat hen betreft direct van tafel moet.
Afgelopen maandag, aan het begin van de tweede examenweek, was er een protestbijeenkomst op Het Plein in Den Haag georganiseerd, die een paar honderd belangstellenden trok. Politici van de VVD, D66, PvdA en SP spraken de stakende leraren toe. VVD-Kamerlid Ton Elias vond dat de docenten hun leerlingen geen dienst bewezen door naar Den Haag te komen.
Een kleine week daarvoor verzamelden zich in alle vroegte ongeveer tien Lia-leden voor het hoofdkantoor van de AOb om de ingang te blokkeren. Het AOb-bestuur ging met hen in gesprek.
De AOb heeft het cao-resultaat neutraal aan de leden voorgelegd. De uitkomst wordt pas na het afronden van dit nummer bekend. Surf naar www.aob.nl voor het laatste nieuws.

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.