• blad nr 1
  • 16-1-2010
  • auteur E.. Prins 
  • Mijn collega

 

Het kwartje viel

Naam: Gemmy van Os (45)
Functie: onderwijsassistent
School: Pleincollege de Burgh, vmbo basis en kader, Eindhoven

Ruim tien jaar was Gemmy van Os computerprogrammeur voor ze, drie jaar terug, de overstap maakte naar het onderwijs. “Toen ik stage liep in het vmbo viel het kwartje. Die jongeren vond ik zó leuk.”

Onderwijsassistent:
“Ik werk op de afdeling handel en administratie. Ik ondersteun leerlingen individueel en in kleine groepjes. Soms surveilleer ik, een andere keer help ik bij opdrachten of geef ik instructie. Daarnaast stuur ik de leerlingen aan die achter de receptie zitten van Meetingpoint, een diensten- en klussenbedrijfje van school voor externe klanten. Dat is heel erg leuk, want voor ’t echie.”

Vmbo:
“Toen ik zei dat ik stage ging lopen op het vmbo, kreeg ik veel negatieve opmerkingen, maar van al die vooroordelen bleek niks te kloppen. De Burgh is een kleine school met mensen die zich met hart en ziel inzetten. Ik voelde me meteen op mijn plek, in het team én met de jongeren, er was gelijk een klik.”

Tijdelijk contract:
“Na mijn stage wilden ze me heel graag houden, maar ze konden me niks bieden. Geen geld. Ik heb een tijdje op vrijwillige basis gewerkt, maar wilde toch gewoon een baan. De adjunct-directeur heeft toen erg zijn best voor me gedaan en zo kreeg ik een tijdelijk contract, op projectbasis. Dat is onzeker, maar ik zit nu wel precies op de plek waar ik heel graag wil zitten.”

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.