• blad nr 1
  • 16-1-2010
  • auteur L. Douma 
  • Redactioneel

 

Mdezeggenschap mbo

Mbo’ers kunnen waarschijnlijk vanaf volgend schooljaar formeel medezeggenschap eisen op hun instelling. Iedere school moet een deelnemersraad krijgen. Deze deelnemersraad kan meedenken, adviseren en beslissen over de school.
Elk roc krijgt straks twee medezeggenschapsraden: een voor alleen het personeel en een voor alleen de studenten. De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (Job), die zich hard heeft ingespannen voor de nieuwe Wet medezeggenschap in de bve, hoopt dat het hierdoor veel interessanter wordt voor een mbo’er om in de raad te gaan zitten. De onderwerpen die besproken gaan worden, hebben dan ook echt te maken met leerlingen en niet bijvoorbeeld met het docentenbeleid in 2015. “Wij krijgen op deze manier handvatten om invloed uit te oefenen. De school moet nu naar de student gaan luisteren en wij gaan de studenten daarbij helpen”, zegt Job-voorzitter Geerten Geerts.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.