• blad nr 17
  • 4-10-2008
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

Leon van Gelderprijs

Maak kans op de Leon van Gelderprijs! Is er op jouw school een opmerkelijk of vernieuwend project? Geef het op en maak kans op 1000 euro.

Iedere drie jaar wordt op het AOb-congres de Leon van Gelderprijs uitgereikt. De prijs is vernoemd naar de hoogleraar onderwijskunde Leon van Gelder, die naam maakte met het rapport Nieuwe onderwijsvormen, de opmaat voor de totstandkoming van de basisschool.
Voor het AOb-congres van november 2009 is de AOb op zoek naar vernieuwende projecten. Leden of scholen met een opmerkelijk en grensverleggend project, kunnen dat tot en met eind februari 2009 opgeven aan AOb, bestuurssecretariaat, Postbus 2875, 3500 GW Utrecht of bestuur@aob.nl.
De jury - aangewezen door de AOb, het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum en de vakcentrale FNV - maakt een keus uit de nominaties. De prijs bestaat uit een beeldje, een oorkonde en een geldbedrag. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het congres van de AOb, dat gehouden wordt op zaterdag 21 november 2009.
In 2006 ging de prijs naar de scholen voor praktijkonderwijs Parkstad-Limburg te Heerlen.

Dit bericht delen:

© 2020 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.