• blad nr 7
  • 5-4-2008
  • auteur E.. Prins 
  • Mijn collega

 

Niet in een routine gezakt

Naam: Patty Fisser (47)
Functie: docent Engels
School: Wellantcollege, Den Haag

Ontwapenend
“Het Wellantcollege in Den Haag is een groene vmbo-school voor basis- en kadergerichte leerweg. De school ligt op een prachtig terrein met planten, bloemen en dieren. Ik heb een passie voor het vmbo. Het zijn vaak kwetsbare, maar ook heel open en eerlijke kinderen. Ze zijn recht voor hun raap, dat vind ik heel ontwapenend.”

Vijf fusies
“Ik heb veel gedaan en meegemaakt in het onderwijs. Ruim 25 jaar geleden ben ik begonnen als leraar Nederlands op een huishoudschool. Na een paar jaar ben ik overgestapt naar textiele werkvormen. Ik ben decaan geweest en voorzitter van de medezeggenschapsraad en heb vijf fusies meegemaakt. Een jaar of zeven geleden hield het vak textiele werkvormen op te bestaan, toen ben ik de lerarenopleiding Engels gaan doen.”

Verfrissend
“Dat ik halverwege mijn carrière ben geswitcht en weer iets nieuws ben gaan leren, is heel verfrissend geweest. Misschien heb ik het daardoor wel volgehouden, ben ik niet in een routine gezakt.”

Waardering
“Ik ben het onderwijs nog niet zat, maar bepaalde dingen wel. Het irriteert me dat goed docentschap niet wordt beloond. Als je meer geld of status wilt, moet je manager of directeur worden. Dat is toch raar? De commissie-Dijsselbloem pleit nu ook weer voor een soort differentiatie in beloning, maar daar wordt al 25 jaar over gepraat. Ik betwijfel of ik het nog mee zal maken.”

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.