• blad nr 21
  • 1-12-2007
  • auteur J. van Aken 
  • de Vereniging

 

Hoe sterker de vakbond, des te groter de vuist’

De AOb komt tot eind december kennismaken met collega’s op school, brengt de AOb-mokken mee en hoopt en passant nieuwe leden te mogen verwelkomen. Sectorconsulent Alex Blankestijn bezocht het Via Nova College en het Leidsche Rijn College in Utrecht.

Het is pauze op het Leidsche Rijn College in Utrecht. “Ik kom jullie zo’n beetje de laatse mokken brengen”, grapt sectorconsulent Alex Blankestijn in de personeelskamer. Daarnaast wijst hij op het lidmaatschapsmateriaal. “Het is altijd handig om lid te zijn, dat zie je nu weer als cao-onderhandelingen worden gevoerd. Een grote achterban is dan prettig, word lid”, roept hij op.
Met de woorden “ik ga lid worden” pakt docent Duits Robert-Jan Mulder een folder. “Er is een miljard toegezegd door de overheid. Ik zie er tot nu toe niets van, terwijl de kosten van levensonderhoud blijven stijgen. Het onderwijs zet de hakken in het zand. Hoe sterker de vakbond, des te groter de vuist die hij kan maken”, verklaart hij zijn aanstaande lidmaatschap.

Nog geen mokken
Een half uurtje later is het pauze bij de buren van het Via Nova College. “Mijn bezoek en de mokken hebben jullie te danken aan de uitnodiging van twee collega’s”, vertelt Blankestijn. De mokken blijken goed getimed. De leraren vertellen dat ze sinds een week een koffiezetapparaat hebben, maar nog geen mokken.
Blankestijn vraagt nadrukkelijk aandacht van studenten. “Voor nog niet eens een half biertje per maand ben je lid.” Daniël Haaijman, student wiskunde aan de Hogeschool Utrecht, pakt een folder mee. Korting op de zorgverzekering en op boeken spreekt hem aan. “Het is een leuke actie. Je hebt iemand van de bond gesproken en nieuwe mensen zien volgend jaar ook nog de AOb-mokken staan.”

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.