• blad nr 21
  • 1-12-2007
  • auteur R. Sikkes 
  • Redactioneel

 

Uitslag peiling

Graag centraal examen mbo

Ze zijn het bijna allemaal met elkaar eens, de meer dan drieduizend deelnemers aan de peiling op de AOb-site: er moet een centraal examen Nederlands, Engels en wiskunde voor het mbo komen. Voor zover wij kunnen nagaan, heeft nog nooit een gedachte van het ministerie van Onderwijs in de peiling op zo veel bijval kunnen rekenen.

Om meer duidelijkheid te krijgen over het eindniveau in het mbo en om de gelijkwaardigheid van de diploma’s te garanderen, overweegt de overheid om voor de vakken Nederlands, Engels en mogelijk wiskunde landelijke examens in te voeren. Wat vindt u daarvan?

Prima 93%
Slecht 7%

totaal stemmen : 3001

Nieuwe peiling
Salarisplannen Plasterk

Kortere carrièrelijnen in twee stappen, maar schrappen van de bapo. Een bonus voor het vmbo in de vier grote steden, maar hogere collegegelden voor studenten. Meer mensen in hogere schalen, maar de vaste periodiek verdwijnt. Een bindingstoeslag aan het einde van de schaal, maar wel een veertigurige werkweek. Een investering van 1,1 miljard in onderwijs, maar 90 procent daarvan komt van onderwijs zelf… Minister Ronald Plasterk presenteerde zijn voorstellen voor de positieverbetering van leraren als één totaalpakket. Take it or leave it. Wat is uw oordeel?

• Take it
• Leave it

Regeer mee en surf naar www.aob.nl om uw stem uit te brengen.

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.