- blad nr 9
- 5-5-2007
- auteur . Overige
- Nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht
Trouw, 26 april
De Commissie Gelijke Behandeling vindt dat christelijke scholen in Epe en Vaassen hoofddoekjes en keppeltjes mogen verbieden. Mehmed Karagan en Serdar Kir van het Turks Trefcentrum in Vaassen bezien de uitspraak met gemengde gevoelens. (..) “De commissie helpt hiermee wel vijf scholen om hun identiteit uit te dragen, maar doet het tegenovergestelde bij de niet protestants-christelijke mensen. Vandaar dat het verstandig is om de betreffende kinderen naar een andere school te sturen. Mensen met een christelijke achtergrond sturen hun kinderen in de regel ook niet naar een islamitische school.”
Veluws Dagblad, 27 april
Hogescholen kunnen straks geld van de overheid krijgen voor hun masteropleidingen. Dit heeft minister Ronald Plasterk van Onderwijs gisteren gezegd in een overleg met de Tweede Kamer. Plasterk komt hiermee tegemoet aan een lang gekoesterde wens van de hogescholen. Op dit moment worden slechts een handvol hbo-masters in de zorg en enkele voortgezette opleidingen bouwkunst betaald uit publieke middelen. De rest wordt betaald of door het bedrijfsleven of door de studenten zelf.
Het Financieele Dagblad, 27 april
De meeste leiders proeven al in hun schooljaren van het leiderschap. In 2005 bleek al uit een studie van adviesbedrijf DDI dat negen van de tien ceo’s en directeuren al eerder leider van een sportteam of op school zijn geweest. Iets soortgelijks concludeert nu het Institute of Leadership and Management in een onderzoek onder vijfhonderd Britse ondernemers en managers. Ruim vier van tien waren eerder klassenhoofd en één vijfde was leider van het sportteam.
Het Financieele Dagblad, 27 april
Meer dan de helft van de vmbo-leerlingen in den lande heeft amper voor ogen wat hij of zij wil worden. Een groot aantal heeft bovendien al snel spijt van de gekozen studie. Daarom heeft scholengemeenschap Het Noordik voor moeders een excursie gehouden langs technische bedrijven. “Moeders hebben namelijk de grootste invloed bij de studie- en beroepskeuze”, weet Jeroen Langbroek, locatieleider onderbouw. “Zo nemen we vooroordelen weg over technische beroepen, bijvoorbeeld dat je daar vieze handen van krijgt.”
Dagblad Tubantia, 27 april