• blad nr 22
  • 16-12-2006
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

AOb-cursusaanbod

Voor een aantal AOb-cursussen in januari en februari 2007 zijn nog plaatsen beschikbaar. Het volledige scholingsaanbod is te vinden op www.aob.nl.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor:
Basiscursus medezeggenschap po en vo
Hoe verloopt de medezeggenschap? Welke rol speelt het bestuur, de directie en de achterban? U komt tijdens deze cursus te weten wat uw taak als MR-lid is, wat de wettelijke bevoegdheden zijn en hoe het speelveld van de MR eruitziet.

Data: voor po op dinsdag 9 en dinsdag 16 januari ůf op dinsdag 23 en dinsdag 30 januari, voor vo op donderdag 25 januari en donderdag 1 februari

Conflicthantering po
Conflicten horen bij samenwerking. Het is de kunst ze vroegtijdig te onderkennen en eraan te werken. Soms is het oproepen van een conflictsituatie nodig om iets te bereiken als MR. Hoe stuur je daarin en hoe kom je daar met resultaat weer uit? Ga je naar de geschillencommissie of kies je andere wegen?

Data: woensdag 10 en woensdag 24 januari

Beoordelen van beleidsstukken po
Het lezen en interpreteren van beleidsstukken kan een tijdrovende klus zijn. Het taalgebruik is vaak erg ambtelijk en niet altijd is duidelijk wat in de tekst van belang is voor de MR. Daardoor kan het lastig zijn de gevolgen van de beleidsstukken op lange termijn te overzien. Door deze cursus wint u tijd bij het lezen en interpreteren van de stukken.

Datum: woensdag 24 januari

Besluitvorming po, vo en bve
In deze cursus leert u hoe u uw plek in de besluitvorming kiest, en wat u kunt doen om deze vast te houden.

Data: voor po dinsdag 6 februari, voor vo dinsdag 13 februari, voor bve dinsdag 13 februari

FinanciŽn vo
Onderwijsvisie, personeelsbeleid en financiŽn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De cursus is bedoeld voor (G)MR- en deelraadsleden die willen weten hoe het systeem van inkomsten en uitgaven is opgebouwd. En hoe u de beleidskeuzen achter de financiŽle cijfers kunt herkennen.

Data: woensdag 7 en woensdag 14 februari

FinanciŽn po
De lumpsumsystematiek is ingevoerd. Alle beleidskeuzen laten zich vertalen in geld. In deze training wordt besproken welke beslissingen uw bestuur en directie jaarlijks neemt. Wat betekent dit voor de personeelsformatie, voor reserveringen, voor nascholing, bapo, vervanging? Breng uw eigen begroting, jaarrekening en formatieplan mee.

Data: donderdag 8 en woensdag 15 februari

Voor alle cursussen geldt:
Plaats: Utrecht, Jaarbeursplein 22
Duur: 10.00 uur tot 16.00 uur
Prijs: eendaagse cursus 75 euro per persoon inclusief lunch en trainingsmateriaal, tweedaagse cursus 150 euro per persoon inclusief lunch en trainingsmateriaal.
Bel om u direct in te schrijven: 0900 463 6262

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.