• blad nr 22
  • 16-12-2006
  • auteur E.. Prins 
  • Mijn collega

 

Werken als voorrecht

Naam: Thea van Irsen van Elburg (57)
Functie: docent schrijven en docent Nederlands als tweede taal
School: pabo van de Hogeschool Rotterdam in Rotterdam en Dordrecht en het Da Vinci College in Zwijndrecht.

Ambacht
“Op de pabo geef ik handschriftontwikkeling aan eerste- en tweedejaars. Daarbij gaat het echt om het ambacht. Hoe schrijf jij, hoe schrijven kinderen en hoe leer je ze schrijven? De computer heeft het schrijven helaas steeds meer verdrongen, maar studenten zien er zeker het belang wel van in.”

Multimedia pakketten
“Op het Da Vinci College en zijn voorlopers werk ik al vijfentwintig jaar. Ik heb daar aan de wieg gestaan van het onderwijs in Nederlands als tweede taal. Toen moest je alles nog zelf bedenken, nu zijn er prachtige multimedia pakketten.”

Twee werkgevers
“Een paar jaar terug is me gevraagd om fulltime op de pabo te komen werken. Ik heb lang getwijfeld. Het zou wel rustiger zijn, maar ik heb er toch voor gekozen om bij beide werkgevers te blijven. Ik doe het allebei met heel veel plezier.”

Luxe
“Ik viel net buiten allerlei regelingen om er eerder uit te kunnen, maar ik hoef ook nog niet te stoppen. Ik ben er een jaar uit geweest omdat ik ernstig ziek was. Nu ik weer kan werken, beschouw ik het als een voorrecht, een luxe. Het geeft me energie en voldoening.”

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.