• blad nr 22
  • 16-12-2006
  • auteur . Overige 
  • Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsoverzicht

De PvdA heeft een oplossing voor het almaar groeiende probleem van het lerarentekort en de lesuitval die daarvan het gevolg is. Tweede Kamerlid Ferd Crone wil het voor scholen eenvoudiger en goedkoper maken om invallers in te huren door de btw op deze diensten af te schaffen.
De Telegraaf, 4 december

Het bestuur van de Christelijke Nationale School (CNS) in Wouterswoude moet de mensen schorsen die de minister hebben gevraagd in te grijpen op de school. Dit vindt Bauke van der Woude (70), lid van de schoolvereniging, uit Wouterswoude. Hij zal, naar eigen zeggen met steun van andere leden, het bestuur om schorsing vragen.
Leeuwarder Courant, 6 december

Basisschool de Oetkomst in Kolham heeft de deur in het slot gegooid. Dit naar aanleiding van de moord op een basisschool in Hoogerheide. De school in Kolham is een van de weinige scholen die het advies van minister Van der Hoeven heeft opgevolgd. Er is wel een probleem: de Oetkomst heeft geen deurbel.
Dagblad van het Noorden, 7 december

Basisschoolkinderen in Nijmegen krijgen tijdens de overblijfuren les in deugden. De kinderen hebben hierdoor duidelijk een sterk verbeterd normbesef. Dat zegt directeur Charles Hamburger van de Stichting de Deugdenboom. De leerlingen van brede scholen krijgen tijdens de naschoolse opvang op woensdagmiddag les over een deugd. Zo ligt de ene keer de nadruk op dankbaarheid of barmhartigheid en de andere keer op respect, liefde of trouw.
De Telegraaf, 7 december

Lodderige ogen, rode konen, zwalkende benen. Het kan duiden op het fenomeen ‘indrinken’. En dus laten het Christelijk Gymnasium Utrecht en het Corderius College in Amersfoort leerlingen in die gevallen een blaastest doen, voor ze welkom zijn op een schoolfeest. Geeft de blaastest aan dat er alcohol in het spel is, dan is het einde oefening; de deuren van het schoolfeest blijven gesloten. En ook op volgende feest(en) is de drinker niet welkom.
AD/Utrechts Nieuwsblad, 9 december

Een jongen van tien rent na afloop van de zwemles naar de bus die hem zou ophalen, struikelt, komt onder de rijdende bus terecht en loopt ernstig beenletsel op. Wiens schuld is dat? De rechter in Leeuwarden bepaalde dat behalve het busbedrijf ook de school van het jongetje aansprakelijk kan worden gesteld. De school in Drachten had beter toezicht op het kind moeten houden, aldus de rechter.
NRC.next, 11 december

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.