• blad nr 22
  • 16-12-2006
  • auteur R. Sikkes 
  • Redactioneel

 

Uitslag peiling

Agnes Kant populairst als Onderwijsminister

De ruim 2000 deelnemers aan de peiling op www.aob.nl zien het liefst Agnes Kant van de SP of Jacques Tichelaar van de PvdA in de Haagse hoftoren, waar het ministerie van Onderwijs zetelt. De twee linkse kandidaten ontlopen elkaar niet veel: het SP-Kamerlid is iets populairder onder de AOb’ers dan de voormalige bondsvoorzitter. Als er een christelijk-sociaal kabinet komt, met daarin de ChristenUnie, dan ziet men nog liever André Rouvoet als minister van Onderwijs dan de zittende Maria van der Hoeven.

De formatie is begonnen en lijkt te gaan in de richting van een christelijk-sociaal kabinet. Wie ziet u van de volgende kandidaten het liefst op Onderwijs terechtkomen?

Maria van der Hoeven (CDA) 10%
Agnes Kant (SP) 39%
Jacques Tichelaar (PvdA) 32%
Andre Rouvoet (Christen Unie) 18%

In verband met de kerstvakantie is er geen nieuwe peiling op www.aob.nl In het Onderwijsblad nummer 1 van 13 januari komt er een nieuwe peiling.

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.