• blad nr 22
  • 16-12-2006
  • auteur . Overige 
  • Het moment

 

Kerst

Sedert 2001 werk ik als locatiedirecteur op een kleine, ‘zwarte’ basisschool in de omgeving van Amsterdam. Ook wij hebben natuurlijk een kerstbijeenkomst met tijdens de maaltijd optredens van kinderen en team. Dankzij een Engelstalig echtpaar ziet onze school er elke dag heel goed uit, maar met kerst is het echt fantastisch. Trouwens, alle kinderen en teamleden zien er dan op hun ‘kerstbest’ uit. Zelf draag ik dan meestal een smoking. Zo ook deze keer.
Bij het naar binnengaan ziet een van onze allochtone moeders me, waarop ze tegen deze zestigplusser uitroept: “Meester Hans, wat zie je er prachtig uit! Echt om verliefd op te worden!” Als dat geen integratie is.

Hans de Deugd, Nijkerk

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.