• blad nr 9
  • 29-4-2006
  • auteur E.. Prins 
  • Mijn collega

 

Mijn collega

Jeroen van het Erve
Praktijkschool Apeldoorn

Een jobhopper in de horeca was hij. Als kok werkte Jeroen van het Erve (38) zeker bij zes werkgevers. Maar sinds drie jaar heeft hij in het onderwijs zijn plek gevonden. “In het onderwijs word ik wel 65.”
Jeroen is docent koken & bakken en verzorging aan de Praktijkschool in Apeldoorn. Dit type onderwijs biedt leerlingen met een laag intelligentieniveau een zo praktisch mogelijke opleiding ‘op maat.’ Jeroen: “Het onderwijs is erop gericht dat een leerling op zijn achttiende zo zelfstandig mogelijk kan functioneren, het liefst in een baan.” Een hartstikke leuke doelgroep, vindt hij. “Het is geweldig om te zien dat veel leerlingen, ondanks hun beperkingen, heel ver kunnen komen. Zeker als ze op stage gaan, zie je ze echt groeien.”
Flinke rugklachten waren voor Jeroen zo’n acht jaar geleden de aanleiding om over een ander vak dan de horeca na te denken. Zijn positieve ervaringen met stagiairs en advies uit zijn omgeving zetten hem op het spoor van het onderwijs. De opleiding tot leraar consumptieve techniek was een logische keus.
In de horeca lappen veel werkgevers de cao aan hun laars, weet Jeroen uit eigen ervaring, maar van een bondslidmaatschap zag hij toen het nut niet. Nu, in het onderwijs, wel. “De AOb is in mijn ogen een sterke bond die invloed heeft.” Zijn positieve beeld wordt nog versterkt doordat hij als lid van de MR het praktische werk van de bond van dichtbij meemaakt.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.