• blad nr 9
  • 29-4-2006
  • auteur R. Sikkes 
  • Redactioneel

 

Uitslag peiling

de staartdeling moet terug

Driekwart van de bijna 750 bezoekers van de AOb-site wil de staartdeling terug. Ingewikkelde sommen moeten door de leerlingen ook met cijferen worden opgelost, vindt de overgrote meerderheid. Slechts een kwart vindt dat voor ingewikkelde sommen de rekenmachine genoeg is.

De achtstegroepers zijn slimmer geworden met rekenen, maar een complexe staartdeling lukt niet meer. Daar is de rekenmachine voor, zegt de een. Nee, dat behoort tot de basisvaardigheden, zegt de ander. Wat denkt u?

Voor complexe bewerkingen is er de rekenmachine 25%
Ook ingewikkelde sommen horen bij de basisvaardigheden 75%


Nieuwe peiling: pesten als spelletje

De treitershow van Talpa wordt het al genoemd. Het programma De gouden kooi, waarin tien mensen een jaar worden opgesloten in een villa. De winnaar is degene die de anderen weet weg te pesten. Dit televisieformat heeft de woede gewekt van veel mensen in het onderwijs, omdat zij pesten proberen tegen te gaan en Talpa het als televisiespelletje zou willen brengen. Amsterdamse scholen stuurden John de Mol een brief om te stoppen met dit ‘heilloze idee’. Wat vindt u?

Iedereen was ook tegen Big Brother, maar keek wel
Eerst zien, dan oordelen
Achterlijk idee, maar je kan er niets tegen doen
Verbieden

Voordat u de televisie aanzet: stem af op www.aob.nl en geef uw mening

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.