• blad nr 21
  • 3-12-2005
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

Inschrijftermijn voor levensloop verlengd tot 1 juli 2006

De mogelijkheid om in te schrijven op de spaarregeling voor levensloop is door de Tweede Kamer verlengd. Wie geld in wil leggen kan tot 1 juli kiezen tussen spaarloon en levensloop. De Tweede Kamer heeft daartoe besloten omdat de levensloop minder bekend is dan de huidige spaarloonregeling. Wie tussen 1 januari en 1 juli van spaarloon overstapt op levensloop moet de gespaarde bedragen over laten boeken naar de levensloopregeling. Het is verstandig om bij de instelling waar uw spaarloonregeling loopt of die mogelijkheid wel bestaat. Zo niet dan is de keuze voor een start met de levensloop toch alleen mogelijk per 1 januari 2006 of natuurlijk 2007. Want de keuzemogelijkheid tussen spaarloon en levensloop kan iedereen die in het onderwijs werkt elk jaar opnieuw maken. Staatssecretaris Joop Wijn van Sociale Zaken was wel bang dat het uitstel verzekeringmaatschappijen die al zijn begonnen met hun reclamecampagnes voor de levensloop, dwars zou zitten.
De AOb heeft in het afgelopen Onderwijsblad samen met Loyalis, een dochter van het pensioenfonds ABP, alle leden een aanbod gedaan voor een gunstige levensloopregeling. Door nieuwe ontwikkelingen in politiek en markt zijn hierin veranderingen aangebracht. Hiervoor geldt natuurlijk dat inschrijven inmiddels mogelijk is tot 1 juli. Loyalis heeft voor de Levensloop Zeker-polis afgelopen week het gegarandeerde rendement op basis van de marktcijfers verhoogd van 3 naar 4,25 procent. Samenwonende leden die een nummer van het Onderwijsblad en de brief met het aanbod hebben gekregen, kunnen de antwoordcoupon van Loyalis kopiëren als zij tweemaal van deze mogelijkheid gebruik willen maken. Ook is het mogelijk om te bellen naar de helpdesk van Loyalis 045 5796110 om een nieuwe antwoordcoupon aan te vragen.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.