• blad nr 10
  • 14-5-2005
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

Verkiezingen rayon Noord

Op maandag 30 mei is er in Groningen een bijeenkomst waar de hoofdbestuurskandidaten vanuit rayon Noord zich zullen voorstellen aan de leden aldaar. Leden in dat rayon kunnen zich dan uitspreken voor een bepaalde kandidaat en aan de leden van de algemene vergadering een stemadvies meegeven.
Op deze bijeenkomst worden ook afgevaardigden gekozen voor de sectorraden primair onderwijs, voortgezet onderwijs, de bve en het hbo.
Leden die geïnteresseerd zijn in de werkzaamheden van deze raden of die zich kandidaat willen stellen, kunnen voor meer informatie terecht bij rayon.noord@aob.nl.
De informele en informatieve bijeenkomst start om 20.00 uur in het FNV-gebouw, Leonard Springerlaan 23 te Groningen (zie ook de agenda).

De drie kandidaten voor een plaats in het hoofdbestuur vanuit het rayon Noord:

Jan Willem Veensma

’Ik ben Jan Willem Veensma, geboren in 1952 en vanaf 1978 werkzaam in het primair onderwijs. Ik ben al bijna twintig jaar een actief kaderlid in de bond, eerst als penningmeester en later als voorzitter van de afdeling Ooststellingwerf van de Abop. In de AOb heb ik zitting gehad in het districtbestuur Fryslân. Sinds die tijd ben ik afgevaardigde van de sectorraad en de algemene vergadering. Daarnaast ben ik al enige jaren sectorconsulent in het Friese land voor het primair onderwijs.
Ik zou graag zitting willen nemen in het hoofdbestuur om ook het primair onderwijs duidelijk vertegenwoordigd te zien in het bestuur van onze vereniging. Ik denk dat ik daar een goede bijdrage kan leveren met de kennis en ervaring die ik heb met de problematiek van de kleine plattelandsscholen.
Voorwaarden voor goed onderwijs zijn: goede arbeidsomstandigheden, goed geschoold en betaald personeel en er moet voldoende geld zijn voor de onderwijsfaciliteiten.’

Eugenie Stolk

’Ik ben Eugenie Stolk, 36 jaar, leerkracht op de basisschool in Westeremden (Groningen). Een dag per week ben ik voor de AOb op pad als sectorconsulent.
Mijn achtergrond: aan de Rijksuniversiteit Groningen studeerde ik algemene letteren, kunst en kunstbeleid. Bij de gemeente Groningen werkte ik als PR- en marketingmedewerker voor de kunstinstellingen. Na enkele jaren begon het te kriebelen. Ik vond dat ik in de kunstsector met een te klein deel van de maatschappij in aanraking kwam. Daarom heb ik naast mijn werk de pabo gevolgd. Ik werk nu vijf jaar met veel plezier in het onderwijs.
Ik denk dat ik door mijn brede achtergrond een constructieve bijdrage kan leveren aan de vraagstukken die zich voordoen binnen de bond. Daarnaast denk ik dat mijn kennis van communicatie en marketing goed kan worden gebruikt, vooral nu het steeds moeilijker lijkt de leden te bereiken. Want de bond draait uiteindelijk om (en op) de leden!
Onderwijs is het fundament van de maatschappij. Als hoofdbestuurder wil ik me ervoor inspannen dat het onderwijs op alle fronten meer op waarde wordt geschat. Dat betekent werken aan de verbetering van de positie van leerkrachten en streven naar grotere investeringen in het onderwijs.’

Evert Grillis

‘Ik ben geboren in 1939. Tot 1999 was ik onderwijzer lager onderwijs en docent geschiedenis. Sinds 2001 ben ik weduwnaar en heb een overvloed aan vrije tijd. Gedurende zestien jaar ben ik actief geweest in de politiek als lid van Provinciale Staten en aansluitend zat ik acht jaar in de gemeenteraad. Daarnaast heb ik een aantal bestuurlijke functies vervuld bij verenigingen. De laatste 25 jaar was ik bestuurslid/penningmeester bij een schoolvereniging voor speciaal en voortgezet onderwijs met vier scholen. Deze functie is in 2004 beëindigd door overdracht van de scholen.
Door het wegvallen van deze activiteit heb ik ruimte gekregen voor inzet op andere terreinen zoals Anbo gewest Drenthe, stichting Ouderenwerk Hoogeveen en vakbondszaken in algemene zin en op onderwijsterrein in het bijzonder. Ik ben bereid me op elk terrein in te zetten en te scholen waar dat nodig is.’

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.