• blad nr 2
  • 22-1-2005
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

Acties voor Azië

Veel scholen en instellingen zamelen op allerlei manieren geld in voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië.
Het scholierencomité Laks is in samenwerking met het World Congress of Youth begonnen met de actie ‘Zet Azië op je agenda’. Leerlingen kunnen voor twee euro een lesuur kopen. In dat uur kunnen zij aandacht besteden aan de ramp. Of zij maken persoonlijke videoboodschappen. Ook onderwijsminister Maria van der Hoeven heeft een boodschap ingesproken.
In Enschede hebben leerlingen Mathilde en Karien een lied op cd gezet met de titel ‘Hoge golven’. De praktijkschool Westfriesland in Spanbroek verkoopt waxinelichtjes voor een euro per stuk. Groep 7/8 van de Máximaschool in Leeuwarden gaat geld ophalen met een lesmarathon. De Universiteit van Wageningen biedt haar Aziatische studenten de mogelijkheid om familie te bezoeken of hulp te bieden in de getroffen gebieden.
De AOb stort 7500 euro op giro 555 en schenkt 10.000 euro aan het Tsunami Relief Program van de internationale onderwijsorganisatie Education International.

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.