• blad nr 2
  • 22-1-2005
  • auteur . Overige 
  • Het moment

 

Carnaval

Carnaval stond voor de deur. Het gesprek van de dag was dan ook: “Wat doe jij aan?” Ik was 24 jaar en werkte in de aanvangsgroep van een lom-school. Jetty was een wat stil en teruggetrokken meisje. Ze had niet veel contact met de andere kinderen, maar ik had een goede band met haar. Ze woonde in een kinderhuis. Ze wist niet zo goed wat ze aan moest trekken met carnaval. Ik droeg allerlei ideeën aan, maar die vond ze niks.
Op de laatste dag voor het feest kwam Jetty stralend naar me toe en zei: “Lanny, ik weet het, ik kom morgen als jou verkleed”, en weg huppelde ze. Ik werd wel nieuwsgierig: hoe zou ze komen, hoe ziet ze mij?
De volgende dag was de klas vrolijk versierd, feestmuziek stond op en langzaamaan druppelde iedereen binnen. Piraten, clowns, prinsessen, tovenaars en heksen. En toen maakte Jetty haar entree… Ze had een masker op van een oma en een grijze pruik. Met een stralende lach kwam ze naar me toe, apetrots en vol verwachting.
Ik stond perplex. Ik wist wel dat ik al wat grijze haren had, maar als je 24 bent maakt dat niet uit, je voelt je nog heel jong en wat maken die paar grijze haren dan uit? Ik slikte even en lachte Jetty vriendelijk toe, de hele dag hebben we als tweelingzusjes heel veel plezier gehad en alle kinderen noemden haar ook juf. Ze had een topdag.
Maar ik zat de zaterdag erop bij de kapper en kleurde mijn haar.

Lanny van der Heijden, Amsterdam

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.