• blad nr 8
  • 17-4-2004
  • auteur . Overige 
  • Vraag en antwoord

 

Bijbaan

Als docent Engels werk ik in een vast dienstverband van dertig procent op een regionaal opleidingencentrum. Nu kan ik ook een aantal uren op een andere school aan de slag, eveneens als docent Engels. Kan dat zomaar?

Nee, u moet dit wel aan uw werkgever melden. Volgens de cao-bve mag een werknemer geen nevenwerkzaamheden verrichten als deze een nadelige invloed hebben op de huidige functie, dan wel in strijd zijn met de belangen van de werkgever. Onder nevenwerkzaamheden worden werkzaamheden verstaan die niet uit de huidige functie voortvloeien en waarvoor de werknemer een vergoeding ontvangt.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.