• blad nr 8
  • 17-4-2004
  • auteur T. Snel 
  • Redactioneel

 

Gym op afgekeurde toestellen

Hoewel een groot deel van de gymtoestellen is afgekeurd, krijgen de leerlingen van veel openbare basisscholen in Groningen er gewoon les op.

Enige tijd geleden werden de gymtoestellen op alle Groningse openbare basisscholen aan een inspectie onderworpen. Bij vrijwel elke school viel iets aan te merken op toestellen als wandrek, ringen en brug, de lessen gaan echter gewoon door. Scholen zijn weliswaar verantwoordelijk als er een ongeluk gebeurt tijdens de gymles, maar de gemeente moet bij de openbare scholen zorgen dat de ruimtes op orde zijn. De gemeente Groningen heeft vooralsnog niets gedaan met de uitkomsten van de inspectie, meldt het Dagblad van het Noorden. Enkele raadsleden vinden het hoog tijd dat er duidelijkheid komt over de speellokalen. PvdA-raadslid Arjan de Rooij spreekt van een slechte ontwikkeling. “We stimuleren juist dat kinderen op jonge leeftijd voldoende bewegen. Met speellokalen die onvoldoende zijn uitgerust drukken we die ontwikkeling juist de kop in.”
De Koninklijke vereniging van leraren lichamelijke opvoeding adviseert de controle van de gymzaal in elk geval ook als leerkracht zelf te doen, zodat je tijdig mankementen signaleert. De KVLO heeft een lijst waar bij de controle op moet worden gelet.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.