• blad nr 8
  • 17-4-2004
  • auteur J. van Aken 
  • Redactioneel

 

KPN biedt weer gratis internet

“Het is voor KPN van belang dat mensen hoog opgeleid zijn op internetgebied en dat begint op scholen”, zei KPN-topman Ad Scheepbouwer bij de presentatie van het aanbod van drie jaar gratis breedbandinternet voor het basis- en voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs.

Het nieuwe adsl-aanbod, dat via dochter xs4all zal lopen, is op drie belangrijke punten gewijzigd. Zo zijn er nu honderd gratis e-mailboxen beschikbaar in plaats van 25. De bandbreedte van alle adsl-verbinden is in januari verhoogd, dat geldt ook voor scholen. Tot slot betaalt KPN 300 euro voor de kosten om van provider te veranderen. Het aanbod verschilt per onderwijssector.
KPN verwacht dat zo’n 10.000 scholen zullen intekenen. De marktwaarde van het aanbod is 25 miljoen euro per jaar. Bestellen is mogelijk tussen 20 april en 15 november. De drie jaar gaan in na oplevering van de verbinding, de levertijd is drie tot zes weken. Voor de scholen die buiten het dekkingsgebied van adsl liggen (zo’n drie procent), biedt KPN een betaald alternatief.
“Er zit geen campagne achter om kleine kinderzieltjes te beschadigen”, zei Scheepbouwer. “Het is een sponsoractiviteit, hoewel het eenvoudiger is voetbal te sponsoren dan internet.” Hij refereerde aan de rechtszaak die providers Nl-tree en Easynet vorig jaar aanspanden tegen KPN. Volgens hen verstoorde KPN de marktwerking en in eerste instantie gaf de rechter hen gelijk. In hoger beroep kreeg KPN alsnog gelijk.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.