• blad nr 8
  • 17-4-2004
  • auteur D. van 't Erve 
  • Surfen

 

Surfen

Op 12 juni zou Anne Frank 75 jaar zijn geworden. De Anne Frank Stichting houdt daarom een werkstukwedstrijd waaraan de hele klas of individuele leerlingen mee kunnen doen. De makers van de drie beste werkstukken mogen een dag naar het Anne Frankhuis in Amsterdam. Op www.annefrank.nl/werkstukwijzer is alle informatie te vinden over de deelname aan de wedstrijd, maar natuurlijk bevat het ook allerlei ideen en materiaal voor het werkstuk dat over de Tweede Wereldoorlog of Anne Frank moet gaan. Het werkstuk moet voor 30 april worden ingeleverd.
Leerlingen uit het basis en voortgezet onderwijs kunnen op www.verzetsmuseum.nl terecht voor een stappenplan hoe je een werkstuk moet maken of een spreekbeurt moet houden. De site vermeldt tips hoe je aan een onderwerp komt, waar je de informatie kunt vinden of hoe een spreekbeurt in elkaar steekt. Natuurlijk is op de site ook veel informatie over de Tweede Wereldoorlog en dan met name het verzet te vinden.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.