• blad nr 6
  • 20-3-2004
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

Gehandicapte hbo’ers vallen sneller uit

Studenten met een handicap hebben in het hbo een ruim twee keer hogere kans om uit te vallen. Dit blijkt uit onderzoek van het SCO-Kohnstamminstituut en de Stichting voor economisch onderzoek. Het expertisecentrum Handicap + studie noemt de uitkomst schokkend.
Ook hbo- en wo-studenten die al eerder een studie volgden aan een hogeschool of universiteit, stoppen eerder met hun nieuwe studie. In het hbo is de kans op uitval bij deze groep vier keer hoger, in het wo twee keer. Studenten die op zichzelf wonen en studenten in een van de vier grote steden hebben eveneens een hogere kans op uitval.
Het expertisecentrum Handicap + studie krijgt veel klachten binnen van gehandicapte studenten. Zij stuiten op vooroordelen en onbegrip over hun situatie. Onnodige studievertraging is nogal eens het gevolg, zo meldt het blad van het expertisecentrum. Via het studiemaatjesproject, dat vorige maand startte in Utrecht, wordt geprobeerd studenten met een psychische handicap enige steun bij hun studie te geven.

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.