- blad nr 6
- 24-3-2001
- auteur . Overige
- Redactioneel
Kwaliteit Kennisnet onder de maat
Zo'n dertig scholen, waaronder de scholengemeenschap Broklede in Breukelen, het Zernikecollege in Groningen en het Niels Stensencollege in Utrecht, klagen over de geringe technische prestaties van het Kennisnet. Dat uit zich in trage verbindingen en e-mailberichten die verloren gaan. Bij het melden van problemen zijn de scholen aangewezen op het servicepunt Kennisnet. Vaak is deze servicedesk van nl.tree telefonisch onbereikbaar en als de medewerkers wel opnemen worden de ict-coördinatoren niet serieus genomen.
Er is dringend behoefte aan objectieve bewaking van de kwaliteit van de door nl.tree geleverde diensten. Ict-coördinator Harry Spek: "We hebben op 9 maart een goed gesprek gehad met vertegenwoordigers van de directie ict van het ministerie en de directie Kennisnet. Ze zijn erg geschrokken van onze mededeling en we zijn van plan om vaker met elkaar te gaan praten." "Wij ontkennen niet dat er problemen zijn maar er zijn ook heel veel scholen die wel tevreden zijn. Bij zo'n megaproject heb je nu eenmaal met opstartproblemen te maken. We stellen het op prijs dat de scholen zo uitgebreid ingaan op de problemen. We nemen de klachten serieus en willen graag plaatsnemen in het structureel overleg om te praten over een oplossing", verklaart Esther Beltman, woordvoerster van nl.tree.
Volgens Spek denkt het ministerie van Onderwijs dat alles in orde is. "Dat komt doordat nl.tree direct rapporteert aan het ministerie. Zolang nl.tree een goed verhaal ophangt, weet niemand wat er aan de hand is. De afgelopen tijd zijn er ontzettend veel storingen geweest, maar nl.tree heeft laatst zelfs in een tv-programma verkondigd hoe goed het allemaal wel niet gaat."
Beltman zegt dat het ministerie precies weet wat er gebeurt bij nl.tree. "Zij weten van de problemen maar ook van de dingen die wel goed gaan bij nl.tree."