• blad nr 13
  • 29-6-2002
  • auteur R. Sikkes 
  • Redactioneel

 

Het Onderwijsblad groeit

Een groter formaat, een logischer indeling, een nieuwe opmaak. Na de zomer ontvangen alle leden en abonnees vanaf 24 augustus een compleet vernieuwd Onderwijsblad.

Voor deze ingrijpende wijzigingen is een aantal redenen te noemen. Zo vond de redactie de indeling niet overzichtelijk. In de toekomst zal de volgorde van het blad logischer in elkaar steken. Dat is althans de bedoeling.
Eerst al het nieuws - onderwijs èn arbeidsvoorwaarden - omdat het vreemd is om soorten nieuws te onderscheiden. Daarna de achtergrondverhalen, interviews en onderzoeken. Het coververhaal met zijn thematische aanpak, die sinds een half jaar bestaat, wordt herkenbaarder opgemaakt.
Vervolgens komt er een apart blok opinies, waarin de redactie probeert om een open en levendig debat over onderwijs op gang te brengen. Al langer dook de rubriek 'opinie' op, maar deze wordt straks gebundeld met de brieven, het commentaar en de politieke columns. Het nieuwe blad sluit af met de pagina's 'service en vereniging', waarop allerlei informatie over de AOb en de dienstverlening van de AOb is te vinden.
Het grotere formaat hangt met de journalistieke aanpak samen. Om op de nieuwspagina's genoeg ruimte voor beeld en berichten te hebben en op de achtergrondpagina's ruimte voor grafieken en kaders mogelijk te maken, was de keuze voor een groter formaat snel gemaakt. Tegelijkertijd is de hele opmaak aangepakt: meer ruimte voor het beeld, een wat strakkere vorm. De redactie hoort na de zomer graag wat de lezer van de nieuwe vormgeving vindt.

Robert Sikkes,
hoofdredacteur

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.