• blad nr 10
  • 1-12-2023
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

Dijkgraaf houdt mbo-toets burgerschap af

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat mbo-studenten een examen afleggen voor het vak burgerschap. Demissionair minister Robbert Dijkgraaf houdt dat af en wil eerst drie jaar monitoren of de kwaliteit van het vak toeneemt. Hij legt hiermee een advies naast zich neer van een door hem ingestelde expertgroep.
“Ik introduceer geen instellingsexamen”, zei Dijkgraaf onlangs in een debat over het mbo in de Tweede Kamer. “Ik hou het wel heel nadrukkelijk in de binnenzak.” Een instellingsexamen is iets anders dan een centraal examen waarbij alle mbo-studenten landelijk dezelfde toets maken. Roc’s en docenten hebben bij een instellingsexamen meer keuzevrijheid, bijvoorbeeld in de manier waarop ze examineren: dat kan via een schriftelijke toets, door middel van een presentatie of een portfolio-examen.

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.