• blad nr 10
  • 1-12-2023
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

Oudere hbo-docenten zijn bevlogen

Hbo-docenten van 55 jaar en ouder zijn meer bevlogen over hun werk dan jongere medewerkers. Ze zijn net zo goed bereid om te investeren in hun professionele ontwikkeling als collega’s van onder de 35.
Dat blijkt uit het rapport Loopbaan oudere medewerkers van arbeidsmarktfonds Zestor. Bevlogenheid en professionele ontwikkeling bepalen in hoge mate of oudere werknemers hun werk willen en kunnen volhouden tot aan hun 67ste. Ondanks hun bereidheid te investeren, komen zij er in deze sector qua professionele ontwikkeling slechter vanaf dan hun jongere collega’s, vertelt onderzoeker Jo Scheeren. “In de functioneringsgesprekken wordt bij hen systematisch minder aandacht besteed aan professionele ontwikkeling ten opzichte van jongere collega’s.”
Meer aandacht voor de specifieke wensen van de groep 55-plussers kan helpen om hen binnenboord te houden, is dan ook één van de aanbevelingen van het onderzoek.

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.