• blad nr 9
  • 1-11-2023
  • auteur . Overige 
  • In beeld

 

Liefde in het asielzoekerscentrum

Tekst Lisette Douma en Joëlle Poortvliet

De 12-jarige Syrische vluchteling Abdi wordt verliefd op de 15-jarige Leyli en wil met haar naar de jaarlijkse zomerdisco. Alleen heeft Abdi het lef niet om haar te vragen. Wanneer bekend wordt dat Abdi aan het einde van de week moet verhuizen naar een ander asielzoekerscentrum, probeert hij op alle mogelijke manieren Leyli’s hart voor zich te winnen en dit te bezegelen met een kus.
Dit is in een notendop het verhaal van de korte film A Kiss, die recent is toegevoegd aan Film in de klas een initiatief van onder andere het Nederlands Film Festival, Netwerk Filmeducatie en Schooltv. Omdat Film in de klas vier jaar bestaat zijn er vijftig extra titels toegevoegd op de speciale Schooltv-pagina, die de komende twee jaar kosteloos te bekijken zijn. “De korte film A Kiss vertoon ik graag in de klas”, vertelt docent art & design Manuel Wassink van het Lyceum Sancta Maria in Haarlem. “Deze film vind ik zo goed omdat hij zo mooi puberliefde verbeeldt, laat zien dat doorzetten loont, wat veiligheid is en wat het betekent wanneer dat er even niet is.”
De vijftig extra films zijn geselecteerd voor verschillende leeftijdscategorieën in het basis- en voortgezet onderwijs. Op de Schooltv-pagina zie je direct voor welke leeftijd welke film is en bij welk vak deze past.

schooltv.nl/film-in-de-klas

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.