• blad nr 9
  • 1-11-2023
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

‘Bied gratis griepprik aan’

Onderwijspersoneel dat een griepprik wil, moet die via hun werkgever kunnen krijgen. Dat vinden de bonden al langer. Vorige maand riep ook arbeidsmarktplatform Voion, waarin werkgevers van de VO-raad vertegenwoordigd zijn, de eigen achterban hiertoe op.

“Wij gaan ervanuit dat de werkgevers dit goed oppakken”, zegt AOb-bestuurder Jelmer Evers. In maart dit jaar adviseerde de Gezondheidsraad al om werknemers uit het onderwijs en de kinderopvang een gratis griepprik aan te bieden. Nu is deze prik alleen beschikbaar voor 60-plussers en mensen met een chronische aandoening. De raad vindt dat onderwijspersoneel meer risico loopt omdat ze met meerdere mensen voor een langere tijd in kleinere ruimtes werken.
Arbeidsmarktplatform Voion doet nu een duidelijke oproep aan de schoolbesturen in het voortgezet onderwijs: biedt medewerkers die dat willen de kans om zich te laten vaccineren. Schoolbesturen moeten dat 'faciliteren'.

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.