• blad nr 8
  • 1-10-2023
  • auteur J. Aarts 
  • Aan de telefoon

 

Cinekid festival

‘Is dit echt?’ is het thema van het Cinekid festival dat in de herfstvakantie op zo’n veertig locaties in het land plaatsvindt. Naast genieten van de nieuwste films kunnen kinderen de impact van ai op film en media verkennen en mogen ze zelf experimenteren met het maken van fake nieuws. Voor leraren zijn er gratis rondleidingen. Bijvoorbeeld in het MediaLab, waar je kennismaakt met de nieuwste apps en games, interactieve kunstwerken en mediaworkshops.
Waarom je er in je vakantie naartoe moet? Het is leuk, leerzaam en belangrijk, vindt Rianne Vogel, hoofd educatie: “Film en media zijn dé manier om in te spelen op de intrinsieke motivatie van kinderen om de wereld om hen heen te ontdekken en zelf vorm te geven. In deze tijd is het ook van essentieel belang dat kinderen kritisch leren kijken naar beelden en dat ze leren dat media meer is dan Netflix of social media.”
Kun je of wil je niet in de vakantie het festival bezoeken? Niet getreurd. Ook de rest van het jaar kun je workshops volgen, of doe anders de volgende keer mee aan het programma voor scholen in de week voor de vakantie.

cinekid.nl/nl/educatie/trainingen

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.