• blad nr 8
  • 1-10-2023
  • auteur D. van 't Erve 
  • In beeld

 

Speelruimte

Hoe komen kunstenaars samen met leerlingen en leraren tot een kunstwerk voor de school? De tentoonstelling Speelruimte in Den Haag biedt een uniek kijkje achter de schermen. Met filmbeelden, schetsontwerpen en modellen geven dertien kunstenaars inzicht in het lopende maakproces. Wie de kunstwerken in de praktijk wil bewonderen, kan op fietsexcursie langs de scholen. Elk kunstwerk is een ‘ultieme match’ tussen kunstenaar en school. “De afwisseling in het werk maakt de tentoonstelling juist zo interessant”, vertelt Hildegard Blom, woordvoerder van kunstcentrum Stroom Den Haag. “De titel Speelruimte wijst op het creatieve proces voor kunstenaars, maar ook voor kinderen. Het stimuleert hun verbeelding, ze leren kunst maken en nemen het in gedachten mee naar huis. De impact van kunst op school is zoveel groter dan menigeen denkt.”
Stroom verbindt in opdracht van de gemeente lokale kunstenaars aan scholen in Den Haag, wat inmiddels tot meer dan 100 kunstwerken heeft geleid.

Tentoonstelling Speelruimte vanaf 6 oktober bij Kunstcentrum Stroom Den Haag: stroom.nl

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.