• blad nr 5
  • 1-5-2023
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

Long covid eist zware tol in onderwijs

In het onderwijs had long covid vorig jaar het grootste effect op langdurig ziekteverlof van werknemers. Met een aandeel van 7,7 procent in het aantal wia-aanvragen was de impact van corona op de onderwijssector groot. Het onderwijs staat met dit percentage boven de zorg.
Volgens uitkeringsinstantie wia springen de zorg en het onderwijs er bovenuit als het gaat om de effecten van long covid op arbeidsongeschiktheid. Dat blijkt uit het rapport ‘Postcovidsyndroom bij wia-aanvragen in 2022’ van het wia dat vorige maand is verschenen. De AOb wil financiële compensatie voor werknemers die met long covid kampen. Het risico op long covid ligt in de zorg weliswaar hoger dan in het onderwijs, maar omdat het totale wia-risico in het onderwijs lager is, ligt het aandeel long covid in de wia-aanvragen in deze sector juist een stuk hoger.

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.