• blad nr 5
  • 1-5-2023
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

Minister betrekt leraren bij norm passend onderwijs

Er moet zo snel mogelijk een landelijke norm voor basisondersteuning passend onderwijs komen. Onderwijsminister Dennis Wiersma vraagt leraren en ouders om een voorstel. “De AOb pakt die handschoen graag op”, reageert AOb-bestuurder Thijs Roovers.

Met het verzoek om een landelijke basisnorm voor passend onderwijs kwam onderwijsminister Dennis Wiersma eind maart in een in een Kamerbrief. De AOb dringt al jaren aan op een heldere norm, want nu is het niemand duidelijk wat voor begeleiding scholen moeten bieden en wat leerlingen en ouders van scholen mogen verwachten, met regionale verschillen en hoge werkdruk als gevolg.
In de Kamerbrief vraagt Wiersma ouders en leraren een norm op te stellen: ‘Leraren weten als geen ander wat er nodig is om duidelijkheid te krijgen en wat leerlingen en ouders van hen mogen verwachten’, schrijft de minister.
Wij hebben jarenlang een grote mond gehad en moeten het nu waarmaken”, reageert Roovers. “Van onze leden horen wij wat er nodig is om passend onderwijs werkbaar te maken, dat moeten we nu vast gaan leggen, samen met die leden en met andere vertegenwoordigers van leraren en ouders.”

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.