• blad nr 3
  • 1-3-2023
  • auteur L. Douma 
  • In beeld

 

Schoolkrant anno 2023

‘Ik moest echt direct kotsen. Ik gebruikte het op de fiets onderweg naar huis en ik werd meteen ziek.’
‘Het is mij wel eens aangeboden en ik moet eerlijk zeggen dat ik wel ging twijfelen, maar ik heb het toch niet gedaan.’
‘Ik vind dat als je iemand drugs gaat aanbieden en diegene neemt het en vindt het lekker. Ja, dan zorg jij er gewoon voor dat diegene zijn hele gezondheid verkloot.’
Een ongecensureerd gesprek tussen vier pubers over drugs, snuf in dit geval. De tieners zijn leerlingen van het Nuenens College en zij maken met cabaretier Kai Bodewitz de podcast Hoezo Da?. Het idee kwam van leerling Tim (14) die een modern soort schoolkrant wilde maken, eind december vorig jaar is de eerste aflevering opgenomen en na de kerstvakantie is er elke week een nieuwe bij gekomen. Drugs, pesten, muziek, vooroordelen, grensoverschrijdend gedrag: alles wat een puber bezighoudt, komt aan bod in deze podcast. Niet alleen interessant voor leerlingen en leraren van het Nuenens College, maar voor iedereen die wil weten wat er nu echt in die koppies omgaat.

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.