• blad nr 3
  • 1-3-2023
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

Susanne Täuber wint AOb-prijs

Susanne Täuber, expert op het gebied van gendergelijkheid en pestgedrag op universiteiten, heeft op 14 februari de AcademieKus gewonnen. Deze AOb-prijs wordt elk jaar op Valentijnsdag uitgereikt aan een academicus die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de wetenschap. Dit jaar staat de prijs in het teken van academische vrijheid.
De jury was onder de indruk van het verhaal ‘Professorale pestkoppen’, dat Täuber vorig jaar publiceerde in De Groene Amsterdammer over grensoverschrijdend gedrag in de wetenschap. Täuber en drie medeauteurs schrijven daarin dat het sociale veiligheidsbeleid dat universiteiten hebben ingericht, heeft geleid tot meer misstanden in de academische wereld. Bij de keuze voor Täuber heeft de jury laten meewegen dat zij de problemen aan de orde stelt en ook probeert er iets aan te doen, bijvoorbeeld door aandeel flex-contracten aan universiteiten terug te dringen.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.