• blad nr 2
  • 1-2-2023
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

Beslag gelegd op schoolgebouwen SvPO

Er is voor bijna 20 miljoen euro beslag gelegd op gebouwen en percelen waar vier Scholen voor Persoonlijk Onderwijs zijn gehuisvest. Het beslag is gelegd door het huidige interim-bestuur van de scholen en toegekend door de Amsterdamse rechtbank. Het betreft de voormalige kerk en pastorie in Deventer, het gerenoveerde pand in Hoorn en de nieuwbouw van de SvPO-scholen in Hurdegaryp en Geldermalsen. Dat blijkt uit documenten die het Onderwijsblad bij het Kadaster heeft opgevraagd.
De schoolgebouwen zijn door het vorige schoolbestuur grondig verbouwd of nieuw gerealiseerd. Het publiek gefinancierde vastgoed staat op naam van de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs. Dat is een privaat vehikel opgezet door SvPO-oprichter Misha van Denderen om de scholen te faciliteren.
Het interim-bestuur bevestigt desgevraagd dat ze een juridische procedure is gestart, maar wil daar verder niks over kwijt.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.