• blad nr 2
  • 1-2-2022
  • auteur J. Poortvliet 
  • Idee

 

Leren over je leefstijl

Gelukkig vraagt journalist Maarten Dallinga het al vrij snel in Gezonde School - de podcast. Waarom ‘moet’ de school iets met de gezondheid van haar leerlingen? Dallinga, die eerder twee keer een Tegel won voor zijn podcasts, is er zelf tijdens het maken van overtuigd geraakt. Scholen zijn belangrijk voor wat in de podcast leefstijlverbetering wordt genoemd. “Maar wat me vooral trof is de betrokkenheid van de leraren die ik sprak.” De podcast, in opdracht van het overheidsprogramma De gezonde school, onderzoekt telkens een ander gezondheidsaspect. Denk aan schermgebruik, relaties en seksualiteit, gezonde voeding of ingrijpende gebeurtenissen. Dallinga bezoekt scholen die iets bijzonders doen op het betreffende gebied, spreekt er leraren en leerlingen en interviewt experts. De afleveringen duren een half uur per stuk.

Maarten Dallinga Alle foto's zijn gemaakt bij Mediacollege Amsterdam, waar studenten van de opleiding Audiovisueel werken aan een project rondom schermgebruik en les krijgen over dit onderwerp. Dat hoor je in aflevering 3 (25 januari).

{fotobijschriften}
Maarten Dallinga interviewt docent Leonoor Ruigrok.

Maarten Dallinga interviewt studenten Audiovisueel van het Mediacollege Amsterdam.

GEZONDE SCHOOL - DE PODCAST. TE BELUISTEREN VIA SPOTIFY, GOOGLE PODCASTS OF APPLE PODCASTS

Dit bericht delen:

© 2022 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.