• blad nr 1
  • 1-1-2022
  • auteur L. Rötgers  
  • Column

 

U droomt

Zoals u allemaal weet, is Bill Gates uit op absolute wereldheerschappij. Hij heeft daarom stiekem om 0:01 uur op 1 januari 2022 een bedwelmend berichtje rondgestuurd, terwijl u net op verantwoorde afstand met uw buren een glaasje goedkope flutchampagne nuttigde. U heeft het misschien nog niet door, maar u droomt.
U zult zien dat 2022 er hierdoor heel anders uit gaat zien dan voorgaande jaren. Zo ontvangt u binnenkort een stevige salarisverhoging en meldt uw directeur dat u met onmiddellijke ingang minder lestaken heeft, zodat u tijd krijgt voor voorbereiding van uw lessen. Middenkadermanagement in het beroepsonderwijs is vanaf 1 februari verboden, net als online studiedagen. Bovendien komt er een verbod op vergaderingen die langer dan een half uur duren.
Uw leerlingen komen voortaan gemotiveerd en hongerend naar kennis te vroeg uw lokaal binnengestormd en spreken enkel nog waarderend over u en uw collega’s. Differentiëren bestaat alleen nog uit het nóg verder verdiepen van de lesstof, terwijl de ouders in goed Nederlandse opgestelde e-mails op eerbiedwaardige toon uw tips vragen met betrekking tot de huiswerkbegeleiding van hun kind.
Bovendien wordt de Ypsilon-variant van het coronavirus dominant. Deze variant is extreem besmettelijk, maar veroorzaakt niet langer medische klachten, behalve bij Aleksandr Loekasjenko. Een bijwerking van deze variant is dat u er enorm optimistisch en gezellig van wordt. En dat is nog niet alles, ook uw collega’s klagen en zeuren niet langer bij de koffieautomaat, maar bruisen van levensvreugde en werkpret. De corona-uitbraakbeheersingsraad (OMT) organiseert op grote schaal besmettingsfeesten in de RAI en tijdens Lowlands.
Rutte en zijn collega’s worden in verband met wanbeleid verbannen naar Rottumerplaat, alwaar zij gedwongen mondkapjes milieuverantwoordelijk dienen te ontmantelen. Thierry Baudet en Geert Wilders patrouilleren ondertussen in grensbewakingsbootjes, zodat niemand van het eiland kan ontsnappen. Arie Slob heeft dan eindelijk tijd om een openhartig boek te schrijven over de botsing tussen partijbeginselen en de uitvoering van onderwijsbeleid. De nieuwe minister van Onderwijs is Tamar van Gelder. De functie van minister-president komt te vervallen en wordt vervangen door een roulerend voorzitterschap. In januari 2022 is de voorzitter Jan Terlouw. Voor februari wordt de naam van Eric Scherder gefluisterd. U kunt nog solliciteren voor maart.
Op 31 december 2022 is de bedwelming uitgewerkt. We ontwaken dan allemaal verkwikt uit onze droom. Tegen die tijd zijn we al zo aan het Nederlandse Nieuwe Normaal gewend geraakt, dat we niet meer beter weten en niets anders kunnen dan op dezelfde voet verdergaan in 2023.
Ik wens u een mooi, gezond en gelukkig 2022 zonder lockdown en zonder maatregelen en met een behoorlijk en fatsoenlijk bestuur van het land in het algemeen en dat van uw school in het bijzonder.

Dit bericht delen:

© 2022 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.