• blad nr 1
  • 1-1-2022
  • auteur R. Voorwinden 
  • Aan de telefoon

 

@arieslob

Aan de telefoon: Jasper ter Voert, docent rekenen en stagebegeleider op het Graafschap College in Doetinchem. Hij zocht contact met het twitter-account van Arie Slob en vond het.

Wat wilde je weten van de (oud-)minister?
“Het viel me op dat onder het twitter-account @arieslob berichten worden geplaatst, waar dan allerlei vragen en opmerkingen van leraren op komen, maar nooit een antwoord. Dus ben ik onder een aantal tweets die vraag gaan stellen: waarom reageren jullie niet? Uiteindelijk vroeg iemand naar m’n telefoonnummer en werd ik gebeld door een communicatie-medewerker van het ministerie.”

En, kreeg je antwoord?
“Niet inhoudelijk, maar ik kreeg wel uitleg over dat de meeste vragen -tenzij het gescheld is - worden gecategoriseerd en doorgegeven aan een pers- of communicatie-medewerker. Die neemt dan contact op, zoals met mij. Zij gaf aan dat het account vooral wordt gebruikt om positieve boodschappen uit te dragen waar de minister achter staat, zoals over Paarse Vrijdag of goed burgerschapsonderwijs.”

Hoe kijk je nu tegen @arieslob aan?
“Hoe zal ik het netjes zeggen? Ik vind het een beetje flauw. Ik snap dat je niet overal over in discussie kunt gaan, maar als je dan toch meeleest en je ziet veel leraren op een onderwerp reageren: laat Arie Slob dan in een tv-programma zitten of breng een persbericht uit. Ik blijf het idee houden dat deze minister niet veel heeft gedaan met wat leraren vinden.”

Dit bericht delen:

© 2022 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.