• blad nr 9
  • 1-10-2021
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

Werkdruk blijft pijnpunt primair onderwijs

Vier op de tien medewerkers in het primair onderwijs voelt zich aan het einde van de werkdag leeg. Het is één van de meest genoemde burn-outklachten bij onderwijspersoneel. Werkdruk is een hardnekkig probleem, ondanks alle inspanning om die aan te pakken. Meer dan de helft van het personeel vindt dat arbo-maatregelen nodig zijn om de werkstress in te dammen.
Dat staat in de Arbeidsmarktanalyse 2021 van het Arbeidsmarktplatform primair onderwijs, die vorige maand is gepubliceerd. Dat de werkdruk hoog is, blijkt ook uit antwoorden die het personeel geeft op de vraag of ze emotioneel uitgeput zijn. Bijna 22 procent van de werkenden antwoordt dat dit inderdaad het geval is. Een bijna net zo groot deel van hen is moe als ze opstaan en met werk geconfronteerd worden. Ondanks de werkdruk is 85 procent van de onderwerknemers positief over zijn baan.

Dit bericht delen:

© 2022 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.