• blad nr 7
  • 1-7-2021
  • auteur J. Poortvliet 
  • In beeld

 

Sketches over commercials en vloggers

Groen Brothers maakt ze alweer vijf jaar: de satirische Klokko-filmpjes van tv-programma Het Klokhuis. Het zijn persiflages op commercials die aansluiten bij het thema van de uitzending. Los zijn ze ook vaak hilarisch. En dat is te zien in het aantal views op Youtube. De topper ‘Sportrolstoel 3000’ is meer dan anderhalf miljoen keer bekeken. “We maken er elke maand ongeveer twee”, vertelt producent Simon Groen. Zijn eigen favoriet? “De Alpaca Defense Spuug Module. Die vind ik visueel heel leuk met al dat spugen. Het liefst maak ik toch een sketch met spuug, kots of poep.”
Vanaf eind augustus is nieuw werk te zien van de Groen Brothers voor de publieke omroep NTR. Onder de noemer Vlogmania worden dan influencers op de hak genomen.

Voor nu, de leukste Klokko’s om de komende vakantie te bekijken:
1. Offline living service. Hiermee hoef je nooit meer online te zijn
2. Surf kapper. Surfers zijn vaak te druk om naar de kapper te gaan, maar daar is nu een oplossing voor
3. Human battery tablets. Lekker energiezuinig vakantie vieren
4. Stand-in stuntouders. Laat het stoeien met je kinderen voortaan over aan professionals
5. Draagstoel vakantie. Geen zin om in de bergen te lopen? Boek een Klokko-draagstoel

Je vindt de Klokko’s op Youtube.com, zoek op ‘Klokko’ en de titel. Vlogmania: vanaf zondagavond 30 augustus op NPO3

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.