• blad nr 7
  • 1-7-2021
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

AOb vecht schorsing docent aan

De AOb heeft het bestuur van de Friese School voor Persoonlijk Onderwijs (Svpo) in Hardegarijp voor de rechter gedaagd om de schorsing van aardrijkskundedocent Bert Mul van tafel te krijgen. Het Tjalling Koopmans College opende in 2013 als tweede Svpo-school de deuren. In een reportage van Omroep Friesland wordt een docent geciteerd die de school een ‘dictatoriale, malafide organisatie’ noemt. Kort daarna krijgt Mul te horen dat hij op non-actief is gesteld. Uitspraken die de verslaggever van verschillende anonieme docenten heeft opgetekend, worden hem aangerekend.
“Dat is een hele rare gang van zaken”, reageert AOb-rayonbestuurder Marja de Bree. “Er worden deze docent uitspraken in de schoenen geschoven die hij niet heeft gedaan, en die in de uitzending ook helemaal niet aan hem worden toegeschreven.”
Nadat een sommatie om de schorsing terug te draaien geen reactie opleverde, is de AOb naar de rechter gestapt. Het kort geding diende eind vorige maand bij de rechtbank in Leeuwarden.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.