• blad nr 5
  • 1-5-2021
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

Gerechtshof handhaaft ontslag mbo-docent

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden handhaaft het ontslag van mbo-docent Paula van Manen op grond van een ‘verstoorde arbeidsrelatie’. De docent krijgt wel een extra vergoeding van 40.000 euro omdat werkgever ROC Nijmegen haar te snel schorste.
De arbeidsrelatie is zodanig verstoord dat herstel van het contract ‘niet in de rede’ ligt, aldus het gerechtshof. ‘De docent heeft vooral door de manier waarop zij een deel van haar collega’s in het boek heeft neergezet en beschreven, collega’s diep gekwetst. Zij had zich moeten realiseren dat dat de samenwerking met diverse collega’s zou bemoeilijken.’ Ook wordt Van Manen aangerekend dat ze ‘bedrijfsgevoelige informatie’ naar buiten heeft gebracht: een financieel verlies in 2018 door het team. Paula van Manen, docent en lid van de ondernemingsraad, werd begin december 2019 geschorst nadat ze een geanonimiseerd boek had gepubliceerd over de invoering van gepersonaliseerd onderwijs bij haar eigen pedagogische opleiding.

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.