• blad nr 5
  • 1-5-2021
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

Minder zij-instromers door corona

Het aantal zij-instromers in het primair onderwijs neemt af. In Amsterdam wordt de doelstelling van 160 zij-instromers 'in het beroep' dit jaar waarschijnlijk niet gehaald.

Corona speelt een grote rol bij de stagnatie. Werkgevers hebben minder tijd en aandacht voor het werven van de zij-instromers, vertelt PO-raad woordvoerder Claudia Verhoeven. “Ook is de begeleidingscapaciteit kleiner en is er minder ruimte voor het leren op de werkvloer.” Totaalcijfers over dit jaar heeft de werkgeversorganisatie nog niet, maar de raad krijgt uit het hele land ‘signalen’ dat de zij-instroom afneemt.
Verhoeven: “Een concreet voorbeeld is Amsterdam. Daar is als onderdeel van de regionale noodplannen tegen het lerarentekort het doel gesteld om 160 zij-instromers op te leiden. Zij geven aan dat ze dit waarschijnlijk niet helemaal gaan halen. Rotterdam en Den Haag verwachten de doelstelling wel te halen.”

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.